Κρεμαστή κοσμηματοθήκη

Μετά κόπων και βασάνων κατάφερα να φτιάξω αυτές τις κρεμαστές κοσμηματοθήκες καθώς υπήρχε πίεση χρόνου (κλείσιμο των σχολείων). Ήταν τα δώρα της κόρης μου στις αγαπημένες της «κυρίες». Η ικανοποίηση και η χαρά μου τελικά ήταν μεγάλη διότι τα δώρα άρεσαν πολύ στις «κυρίες» μας.

Το άρθρο αυτό το αφιερώνω λοιπόν στις «κυρίες» μας, την κα Θεοδούλα και την κα Βιολέτα και στην διευθύντρια μας την κα Χριστίνα. Σας ευχαριστούμε και πάλι!!

                                     

Οι τεχνικές που χρησιμοποίησα για τις κατασκευές αυτές είναι collage, decoupage και mixed media και όλες έχουν στοιχεία από παλιά εποχή (vintage).

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:

Διάφορες εικόνες από το ίντερνετ και περιοδικά (vintage images,flowers,texts)
Κόλλα για decoupage / Ακρυλική κόλλα διάφανη / Ξυλόκολλα
Πάστα διαμόρφωσης (modelling paste)
Ακρυλικά χρώματα
Ανεξίτηλο μαρκαδόρο μαύρο με λεπτή μύτη
Σχέδια στένσιλ / στρογγυλό σφουγγαράκι
Διάφορα πινέλα
Δαντέλα σε κορδέλα, κουμπιά, μαύρη χρυσόσκονη
Χόρτο μακέτας
Κρεμάστρες για ρούχα
Ξυλάκι στρογγυλό
Πινέζες με ξύλινο κεφαλάκι
Κορδέλες
Καμβά

Αφού κόψετε όλες τις εικόνες, τις τοποθετείτε πάνω στον καμβά για να δείτε πώς περίπου θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της κατασκευής σας.
Βάφετε τον καμβά με ακρυλικό χρώμα (σε περίπτωση που θα καλύψετε όλο τον καμβά με εικόνες, δεν χρειάζεται να τον βάψετε – κατασκευή 3).
Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, τις εικόνες πριν τις κολλήσετε στον καμβά θα πρέπει να τις βάλετε για λίγο σε ένα μπωλ με νερό (για να μαλακώσει λίγο το χαρτί και να αφομοιωθεί με την επιφάνεια που χρησιμοποιείτε καλύτερα).
Ξεκινάτε να κολλάτε τις εικόνες με κόλλα για decoupage. Αφού κολλήσετε όλες τις εικόνες, περνάτε την επιφάνεια του καμβά με μια στρώση κόλλα decoupage. Αφήνετε να στεγνώσει καλά.
Στη συνέχεια, διακοσμείτε τον καμβά με κουμπιά, δαντέλες, κτλ χρησιμοποιώντας την ακρυλική διάφανη κόλλα. Τέλος, χρησιμοποιώντας τα σχέδια στένσιλ, ταμπονάρετε ακρυλικό χρώμα με μικρό στρογγυλό σφουγγαράκι (κατασκευή 1 και 3).
Για την κατασκευή 2, πριν κολλήσετε τις εικόνες, σχεδιάζετε με λεπτό ανεξίτηλο μαρκαδόρο το δέντρο και το περνάτε με πάστα διαμόρφωσης, δίνοντας την υφή του κορμού. Αφήνετε να στεγνώσει καλά. Στο σημείο αυτό είτε ξεκινάτε να κολλάτε τις εικόνες σας ή βάφετε τον κορμό. Στη δεύτερη περίπτωση, βάφετε τον κορμό με καφέ ακρυλικό χρώμα, ελαφρά αραιωμένο με νερό. Πρίν στεγνώσει το καφέ χρώμα κάνετε κάθετες πινελιές (λεπτό πινέλο) με ροδακινή χρώμα. Ζωγραφίζετε τα φύλλα του δέντρου. Ο κορμός δεν πρέπει να περαστεί με κόλλα decoupage. Τελειώνετε με το χόρτο μακέτας που κολλάτε με ακρυλική κόλλα και την πεταλούδα (τρισδιάστατα).
Για την κατασκευή 3, αφού κολλήσετε όλα τα χαρτιά για το φόντο με κόλλα decoupage, τοποθετείτε την εικόνα της κοπέλας. Τονίζετε κάποια σημεία που θέλετε με ακρυλικό χρώμα (κόκκινο) και στη συνέχεια περνάτε την υπόλοιπη εικόνα με ακρυλική κόλλα. Πριν στεγνώσει η κόλλα ρίχνετε επάνω αρκετή μαύρη χρυσόσκονη και αφήνετε μερικά λεπτά να στεγνώσει. Πιέζετε με τα δάχτυλα σας λίγο τη χρυσόσκονη να κολλήσει. Τινάζετε τον καμβά για να φύγει η παραπανίσια χρυσόσκονη. Για να καθαρίσει τελείως σκουπίζετε τα διάφορα σημεία με ένα πινέλο. Και σε αυτή την κατασκευή, τελειώνετε με διάφορα σχέδια στένσιλ. Στα λουλούδια από στένσιλ, κολλάτε μια πέρλα στο κέντρο.

Για τις κρεμάστρες τώρα. Κάνετε δύο τρύπες στις άκρες τις κρεμάστρας. Κόβετε το στρογγυλό ξύλο σε ξυλάκια μήκους περίπου 5εκ. Λειαίνετε τις άκρες με γυαλόχαρτο και τοποθετείτε στη μία άκρη από μια πινέζα με ξύλινο κεφαλάκι. Με ξυλόκολλα κολλάτε τα ξυλάκια πάνω στην κρεμάστρα.
Αντίστοιχα, κάνετε δύο τρύπες και στον καμβά αφού τον κεντράρετε πρώτα με την κρεμάστρα. Ενώνετε την κρεμάστρα με τον καμβά με κορδέλες και είναι έτοιμη η κατασκευή σας για να κρεμάσετε τα κολιεδάκια και τα βραχιολάκια σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s