Ξύλινος δίσκος (ζωγραφική σε ντεκουπάζ)

Την τεχνική αυτή την ανακάλυψα τυχαία όταν διαπίστωσα ότι το σκούρο χρώμα του δίσκου απορρόφησε τα χρώματα της χαρτοπετσέτας που χρησιμοποίησα στο ντεκουπάζ. Βλέποντας ότι το ντεκουπάζ απέτυχε χρωματικά, αποφάσισα να δοκιμάσω να ζωγραφίσω τις εικόνες έχοντας ως μοντέλο την χαρτοπετσέτα. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βλέπετε. Ομολογώ πως και εγώ η ίδια δεν περίμενα οτι θα βγει τόσο καλό.

ΥΛΙΚΑ:
Ξύλινος δίσκος
Ακρυλικά χρώματα (Americana)
Χαρτοπετσέτα με σχέδιο
Κόλλα ντεκουπάζ Mod Podge
Γυαλόχαρτο μεσαίο
Πινέλα
Βερνίκι ματ

Αρχικά τρίβετε ελαφρά το δίσκο με γυαλόχαρτο ώστε όλες οι επιφάνειες να είναι λείες. Σκουπίζετε καλά με ένα νωπό πανάκι για να φύγουν όλα τα υπολλείματα από το τρίψιμο. Στη συνέχεια, περνάτε με ανοιχτόχρωμο ακρυλικό χρώμα την επιφάνεια του δίσκου. Αφήνετε να στεγνώσει και στη συνέχεια το περνάτε με το τελικό χρώμα της επιλογής σας. Για να δώσετε την όψη παλαιομένου δίσκου, τρίβετε ελαφρά με το γυαλόχαρτο κάποια σημεία του δίσκου, όπως π.χ. οι γωνίες, τα τελειώματα κλπ. Θα δείτε πως εμφανίζεται το χρώμα που χρησιμοποιήσατε ως βάση.

Στη συνέχεια κόβετε τα σχέδια από τις χαρτοπετσέτες και τα κολλάτε (μονό φύλλο) με την κόλλα ντεκουπάζ. Όταν στεγνώσει η κόλλα, θα παρατηρήσετε ότι το σκούρο χρώμα του δίσκου θα έχει υπερισχύσει αυτών της χαρτοπετσέτας.

Στο στάδιο αυτό θα αναπτύξετε τις καλλιτεχνικές σας ικανότητες!

Με ένα λεπτό στρογγυλό πινέλο ζωγραφίζετε περιμετρικά τα σχέδια. Παρακολουθώντας τα σχέδια της χαρτοπετσέτας, συνεχίζετε να ζωγραφίζετε μέχρι να ολοκληρώσετε το έργο σας.

Τέλος, περνάτε το δίσκο με δύο στρώσεις βερνίκι ματ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s