Χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες μπάλες

Πάμε να φτιάξουμε τις δικές μας Χριστουγεννιάτικες μπάλες για να στολίσουμε το δέντρο μας.
Θα χρειαστούμε μπάλες από φελιζόλ, κορδέλες, τρέσες, χρυσόσκονη, ποτ πουρί, διάφορα διακοσμητικά, σπάγκο, χαρτοπετσέτα, σύρμα, χάντρες, καρφίτσες με κεφαλάκι στρογγυλό, κόλλα ντεκουπάζ και κόλλα διάφανη.

Μπάλα από ποτ πουρί με άρωμα πορτοκάλι. Μοσχομυρίζει!! Κολλάτε τα ποτ πουρί στη μπάλα φελιζόλ, καρφώνετε στην κορυφή τα χρυσά διακοσμητικά και στερεώνετε την τρέσα με καρφίτσα.

Περνάτε με κόλλα τη μισή μπάλα και τη βουτάτε σε κόκκινη χρυσόσκονη. Την τινάζετε να φύγει η περίσσια χρυσόσκονη. Αφήνετε λίγο να στεγνώσει. Στο υπόλοιπο μέρος, καρφώνετε περιμετρικά τα διακοσμητικά μέχρι να γεμίσουν όλα τα κενά. Θα είναι καλύτερα να βάψετε αρχικά τη μπάλα σε χρώμα κόκκινο ώστε να μην φαίνονται τα όποια κενά. Κόβετε μικρές λωρίδες από κορδέλα και τις στερεώνετε στο κάτω μέρος της μπάλας με το διακοσμητικό (με σύρμα). Το ίδιο κάνετε και στο πάνω μέρος.

Περνάτε με κόλλα ντεκουπάζ τη μισή μπάλα και κολλάτε τα κομμάτια της χαρτοπετσέτας (μονό φύλλο) με την ίδια κόλλα. Αφήνετε να στεγνώσει ή στεγνώνετε για πιο γρήγορα με πιστολάκι. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη μπάλα μέχρι να καλυφθεί όλη. Διακοσμείτε με τρέσα και χάντρες στερεωμένες με καρφίτσα.

Στερεώνετε την άκρη του σπάγκου με μια χάντρα περασμένη στην καρφίτσα. Απλώνετε κόλλα στη μισή μπάλα και τυλίγετε το σπάγκο σαν σαλιγκάρι καλύπτοντας τη μπάλα. Συνεχίζετε μέχρι να φτάσετε στην άλλη άκρη της μπάλας. Διακοσμείτε με διάφορες κορδέλες που στερεώνετε πάλι με καρφίτσα/χάντρα.

Υπολογίζετε περίπου 40εκ μήκος από το σύρμα και διπλώνετε 11 ίσα κομμάτια (ο αριθμός των κομματιών εξαρτάται από το πάχος του σύρματος – θα το κρίνετε και με το μάτι πόσο πάχος θέλετε να έχει το τελικό σχήμα) και το στρίβετε.

Το διπλώνετε λίγο πιο κάτω από τη μέση και φτιάχνετε πρώτα τη θηλιά. Στρίβετε τις δύο άκρες προς τα κάτω, δημιουργώντας ένα κύκλο και το διπλώνετε στρίβοντας προς τα πάνω.

Κόβετε με ψαλίδι τις διπλωμένες άκρες. Χωρίζετε τα «κλαδάκια» του δέντρου ακανόνιστα, περνάτε μια χαντρούλα και στηρίζετε τις άκρες πάνω στον κύκλο με μια λεπτή πένσα.

Περνάτε στη θηλιά την κορδέλα, φτιάχνετε ένα φιόγκο και το στολίδι σας είναι έτοιμο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s